Next event

do 4 april
Paradiso

Martin Fondse

Martin Fondse (Bergen op Zoom, 1967) speelt piano en vibrandoneon (de barokke versie van de melodica)en geniet daarnaast bekendheid als componist en arrangeur van jazz en hedendaagse muziek.

In 2009 ontdekte Martin Fondse de vibrandoneon als instrument voor nieuwe expressiemogelijkheden, en bespeelt het vanaf die tijd zowel in solo concerten als in ensembles.

Martin Fondse heeft een voorkeur voor grote bezettingen en vormde diverse eigen ensembles. Hij speelt veelal eigen composities, variërend van solostukken tot werken voor symfonieorkest, altijd gekenmerkt door een eigen, humoristische, narratieve stijl. Zijn werk bestrijkt een zeer uitgebreid muzikaal speelveld en weerspiegelt een liefde voor grensverkenning en het verenigen van klankwerelden.

Hij componeerde en arrangeerde voor zeer uiteenlopende ensembles en orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest, het Metropole Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble, het Jazz Orchestra van het Concertgebouw en de Big Band Hessischer Rundfunk. Internationaal werkte hij in recente jaren intensief samen met de Braziliaanse ster Lenine, Peter Erskine &

Doudou N’Diaye Rose en Matthew Herbert en trad hij op als dirigent bij het Orquestra Tom Jobim (BR).

(foto Krijn van Noordwijk)


Naar het overzicht